Győrben volt egy vár. Az ország történelmében nem kis szerepet töltött be, Bécs elővára, Európa védőpajzsa volt. Egy szerencsétlen katonai döntés folytán török kézre került 1594-ben, majd 1598-ban sikerült egy bravúros csellel visszafoglalni alig 12 óra alatt.
A jelenlegi városvezetés ennek a várnak egy feltárt bástyájának helyére mélygarázst akar építeni - a beruházás gőzerővel zajlik. A műemlék egy részét már el is pusztították, áldozatul estek azok a XVIII. századi épületalapok, melyeket törvény szerint nem kell megóvni.
Felháborító és bosszantó, hogy a városban a lakosság nagy része érdektelen, tájékozatlan, csinos látványtervekkel elvakított, a másik része pedig egymással acsarkodik politikai nézeteket ütköztetve ahelyett, hogy a lényeggel törődne: egy nemzeti emlékhely pusztul! A városvezetés politikai ügyet csinált abból, hogy egyetlen civil szervezet immáron négy éve protestál az ellen, amit ők a Duna bástyával művelnek.

Szerző: D.O.N  2013.11.12. 16:39 1 komment

Címkék: civil rombolás pusztítás történelemhamisítás Győr Dunakapu tér Winkler Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://tudd.blog.hu/api/trackback/id/tr505629445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tiha Hmt 2013.11.13. 07:58:28

profit és bank maffia ..befektetők győztek...kevés és gyenge volt az érdekképviselők ,áldozat vállalók tevékenysége.SAJNOS.
süti beállítások módosítása